Nyd december – Sådan sparer du penge i juletiden

Julen står for døren, og selvom det betyder hygge, god mad og gaver, så kan det også være en økonomisk hård tid. Der skal købes mange julegaver, adventsgaver, mad, julepynt og meget mere. Er du smart, kan du dog spare mange penge i juletiden. Hvordan gennemgår vi her.

Køb julegaverne på Black Friday

For mange er den helt store udgift under julen julegaverne. Har du børn, kan julegaverne hurtigt løbe op i store summer. Køber du dine julegaver på Black Friday, kan du hurtigt spare mange hundrede kroner på julegaverne. På Black Friday nedsættes tøj, elektronik, legetøj, cykler og mange andre ting. Det gode ved Black Friday er, at det ikke nødvendigvis altid er de ældre varer, der kommer på tilbud. Det kan også være tøj fra de seneste kollektioner, et nyt TV og så videre.

Lav din julepynt selv

Særligt hvis du har børn, vil der blive krævet fra deres side, at I skal pynte op til jul. Skal du ud at købe julepynt, kan det hurtigt blive et par hundrede kroner. Det er penge, der kan være rare at spare i juletiden. Ved at lave din julepynt selv, kan I både få en hyggelig dag med klippe og klister, og I sparer nogle penge, der kan bruges andre steder. På internettet findes der masser af gode opskrifter til flot og kreativ julepynt.

Lav et budget for juletiden

Hvis du ikke følger et budget i juletiden, kan pengene hurtigt forsvinde. Har du et budget, har du noget at gå ud fra, når du for eksempel skal købe mad og gaver. Hvis du ikke har et budget, kan det være fristende lige at vælge den lidt dyrere gave. Gør du det 3 gange, så har du måske 500 mere, end du burde. Derfor kan det være en god idé at sætte sig ned inden december starter og få styr på, hvor mange penge du har at gøre med. Når du laver et budget, skal du som minimum inddrage udgifter til mad og gaver.

Jagt de gode tilbud

Hvis du ikke er tilbudsjæger normalt, kan det godt virke lidt skræmmende at skulle i gang med at gennemlæse tilbudsaviser for de bedste tilbud. I og med at forbruget er så højt i december måned, giver det dog rigtig god mening at bruge lidt tid på tilbudsaviserne. Det gælder særligt for dig, der er vært for en juleaften. Her skal der både indkøbes flæskesteg, kartofler, fløde, kaffe, slik og meget mere. Selvom efterspørgslen på disse varer er store i december, er det stadig muligt at få fat i gode tilbud og dermed spare penge.

Lån penge og slip bekymringerne i december

Har du svært ved at overskue, hvordan du økonomisk skal komme igennem december måned? Så kan det være en god idé at undersøge dine lånemuligheder på kviklanet.dk. Er du studerende, kan du for eksempel optage et SU-lån. Hvis du har arbejde, kan du for eksempel tage et forbrugslån til at dække de sidste af dine udgifter i juletiden. Der findes rigtig mange muligheder for at låne penge – både online og i banken. Undersøg dine muligheder begge steder, så du har mulighed for at finde et billigt lån. Hvis du ikke har lånt penge før, kan du ofte optage et lån på 5-6.000 kroner helt uden renter og gebyrer.