Opsparing – 3 gode råd til opsparingen

For enhver husstand er det nødvendigt med en opsparing, der kan sikre mod uforudsete udgifter. Hvor meget du skal have sparet op, kommer helt an på din dine faste udgifter. Bor du relativt billigt og har ingen bil, vil det ikke være nødvendigt at have sparet lige så meget op, som hvis du har et stort forbrug. Har du endnu ikke etableret en opsparing, men har du svært ved at finde pengene? Så kan du her i guiden få nogle gode råd til, hvordan du kan spare mere op.

Mad på budget

Rigtig mange danske husstande har et stort madforbrug – også større end nødvendigt. Hvis madbudgettet udgør en stor andel af dit samlede budget, så kan det være et godt sted at starte, hvis du ønsker at spare flere penge. Tit kan det sagtens betale sig at reducere indkøbsturene, så du handler ind 1-2 gange om ugen i stedet for hver dag. Det vil her blive markant nemmere at planlægge madlavningen, og meget af maden kan du spise dagen efter. Mad til flere dage er et oplagt sted at spare som det første. Et andet sted du kan reducere forbruget, er på slik og sodavand. Der findes masser af sunde og billigere alternativer.

Abonnementer

Et andet sted du kan spare, er på faste abonnementer. Mange har for eksempel en TV-pakke, hvor de ikke ser alle kanaler. Der vil her uden tvivl være et billigere alternativ. Et andet sted kunne være på mobilregningen eller på medlemsskabet i fitnesscenteret. Lav en liste over dine abonnementer og se, om der ikke er 1-2, som du sagtens kan undvære. Langt de fleste husstande kan sagtens spare nogle hundrede kroner hver måned på diverse faste abonnementer.

Bolig og bil

Bor du i en dyr bolig, kan du se dig om efter en billigere. Det samme kan du gøre med bilen. Har du en ældre bil, der har en høj grøn afgift, kan du med fordel se dig om efter en nye og mere økonomisk bil. Nyere biler kører langt på literen, og på den måde kan du reducere dit benzinforbrug. Det er ofte ved bolig og bil, at du virkelig kan spare nogle penge hver måned, hvis du finder en billigere løsning. Dog vil det kræve en indsats, da det ikke bare lige er sådan at flytte.

Er du ikke sikret gennem din opsparing?

Hvis du ikke er sikret gennem din opsparing og er stødt på en uforudset udgift, står du ikke på bar bund. Her kan et kviklån være løsningen. Et kviklån er et hurtigt lån, der ofte ligger på mellem 100 – 50.000 kroner. Et kviklån udbydes af online banker, hvor du ansøger om lån online. Det gode ved et kviklån er, at du får svar på ansøgningen med det samme, og udbetalingen finder sted inden for et par dage, så snart du har underskrevet låneaftalen. Står du derfor og mangler penge til at betale en uforudset udgift, så kan kviklånet være en god løsning. Som ved alle andre former for lån, skal du selvfølgelig altid være opmærksom på renten, gebyrerne og så videre.